9 Mayıs 2022 Pazartesi

CENNET & CEHENNEM

 Cennet, belirli bir evrimsel aşamayı tamamlamış varlığın bilinç ve farkındalık seviyesinin sembolüdür. Cehennem ise bedenli ve bedensiz hallerde, varlığın tekamülü için ihtiyaç duyduğu, kendi vicdanının gelişmişliği oranında duyduğu ızdıraptır. Ne cennet içinde hurilerin olduğu bir saray ne de cehennem sırta giyilen katrandan bir gömlektir. Kutsal metinlerde ham ve sembolik olarak verilen bu kavramlar, belirli evrimsel realitelerin artık açıkça anlaşılması gereken ifadeleridir.

 Ruhsal varlık,  boyutlar ve realiteler arasında türlü maddesel bedenler kullanır, Yaratan'ın sonsuz ışığı ve bilgisi  doğrultusunda evrimini sürdürür. Sıralı enkarnasyonlar geçirir. Sonunda üzerinde yaşadığı gezegende belirli bir evrim aşamasına gelir. O artık belirli bir realitenin bilgisini deneyimlemiş ve yeni bir başlangıcın kıyısına gelmiştir. Ham olan bilincinin sevgi ve idrakle belirli bir olgunluğa erişmesi, kutsal metinlerde 'cennet', açık bilgiye ulaşması ise 'cennet meyveleri'ne erişmeye hak kazanması olarak sembolize edilir. Cennet, varlığın başka bir gezegenin spatyomuna girebilecek ve o yerde bedenlenebilecek ruhsal inceliğe sahip olabilmesini anlatır.

 Cehennem ise hem bedenli hallerde kaba madde ortamında, hem de bedensiz hallerde, spatyom (ahiret) ortamında varlığın kendi vicdanından ötürü duyduğu ızdıraptır. Bu Tanrı'nın bir cezası değil, bilincimiz ve vicdanımızdan ötürü duyumsadığımız, dönüşmemizi sağlayan, planlı katalizörlerin tesiridir. Bunların üstesinden gelebildiğimiz zaman, yaşamın değişken realitelerden ve düşüncelerimizden ötürü gelişen bir illüzyon olduğunu fark ettiğimiz zaman, evrim basamaklarında yükseklere tırmanabiliriz.

 Ham, dogmatik ve rivayetsel düşünce formlarıyla varlığımızı kalıplara yerleştirmek yerine, Tanrı'nın bahşettiği ve kullanmamızı öğütlediği aklımız ile görünenin ötesini anlamaya çalışarak, katılıkları çözümleyerek üst bilince ulaşabiliriz. Gören gözlerimizi, duyan kulaklarımızı, idrak eden beyinlerimizi, bilgiyle ve deneyimle genişleyen ruhlarımızı bize veren, Bir ve Sonsuz olan Yaratan'ın sevgisi ve ışığı bu yolda her daim bizimle beraber olsun.

Sirius Misyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...