12 Kasım 2023 Pazar

DEĞER FARKINDALIĞI

 Siz, kendinizi bile yeterince tanımıyorken, her gün bir oranda daha yüksekten keşfediyor ve evrende ne kadar önemli bir fonksiyona sahip olduğunuzu bilmiyorken, kendi değerinizi neden başkalarının sınırlı yargılarına göre belirliyorsunuz? Kendinize odaklanmanız kendinizi sevmenize ve kıymetinizi anlamanıza eş değerdir. Kendinizi sevmeniz ise yaşam döngüleriniz boyunca aldığınız aksiyonların neden ve sonuçlarını algılayarak süreçlerin idrakine varmanız demektir. Yaratan'ın sevgi ve ışığını başkalarına aktararak hizmet edebilmenin yolu da bu bireysel farkındalıktan geçer. Şifacı önce kendisini iyileştirebilmelidir.

Evren dev bir organizmadır ve zinciri oluşturan halkalar birbirine karşı sorumludurlar. Bir varlık diğerinden daha değerli ya da değersiz değildir. Sadece evrim düzeyi oranında liyakati farklıdır ve bu ölçüde fonksiyon görüp sorumluluk alırlar. Geçirilen her deneysel aşama ve gözlem süreci bunu deneyimleyen varlıkla birlikte Sonsuz Yaratan tarafından da özümsenir. Tüm varlıklar bu yolla, yaşayarak Yaratan'a hizmet ederler. Dolayısıyla, öncelikle bir varlığın, attığı adımdan, aldığı nefesten, diğer varlıklarla girdiği etkileşimden vb. türlü yaşam süreçleri ile birlikte özünden açığa çıkardığı sevgiden ötürü, hangi aşamada olursa olsun kıymetli bir varoluş fonksiyonu olduğunu anlaması gerekir.

Varlığın kendisine atadığı değerin referans noktası, kendisini yeterince tanımayan ve hatta hiçbir zaman tanıyamayacak olan başka bir varlığın yargısı yani zihninde oluşturduğu imaj olduğu zaman, madde illüzyonunun etkisi aktif hale gelir. Bu imaj üzerine yoğunlaştırılan varlık enerjisi illüzyon içerisine hapsolur. Bu durumun sürekliliği değersizlik hissini meydana getirir ve öz güven kaybı yaşanır. Ne zaman ki varlık irade göstererek bu duygunun tesirlerine saf bir biçimde odaklanır, gözlemler ve enerjisini zaman düzleminden çekerek bu imajı görmeyi ve algılamaya karar verir; o zaman özünden sevgiyi açığa çıkarabilir ve illüzyonun tesirinden farkındalıkla özgürleşebilir. Dışa bakan gözler ne zaman ki içe odaklanır; o zaman tüm duygu ve düşünceler anlamını bulurlar.

Burak Cömertler




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...