22 Temmuz 2024 Pazartesi

SINIRLI SONSUZLUK

 Sonsuzu anlamak için onun önce ne olmadığını anlamak işe yarayabilir. Bir boyut içerisine dağılmış enerji ve bu yolla oluşan benlik, şekil, form ve realiteler; biçim ve yönelişlerinden ötürü her zaman sonlu bir olguyu temsil ederler. Bu sonlu ortam ve hallerin kademe kademe gelişimini sağlayan iki şey vardır. İlki geçmiş bilgisi ve bu bilginin içerdiği yoğun enerji, diğeri ise bu bilgiyi işleyerek gelecek illüzyon örüntülerini açığa çıkaran varlıklar. Bu iki şey anın sınırsız bilgeliğini ve kaynağını sınırlı ortama yayarlar. Zaman bilgiyi taşır ama bilge olan andır. Tüm yaratılış ancak andan filizlenir ve yine yüklerinden arınmış halde ancak anda gözlemlenir. Sınırsız bir kaynağın şekillere bürünüp sınırlı yaşamları meydana getirmesi, uzak ve geniş bir görüntüde uçsuz bucaksız, sonsuz yaratılışı doğurur.

Sonlu, düşünce ürünü madde realitelerini ve sebep olduğu mekanik döngüleri kavramak ve onları amaç edinmek yerine yüksek idrak ve vicdan aşamalarına ulaştıracak birer araç olarak görmek, bu sonsuz yolculukta yüksekleri gaye edinen ve Yaratan'a hizmet için yanıp tutuşan ruhlar için elde edebilecekleri en temel farkındalıklardan biridir.

Yaratan'dan ötürü yaratan olabilmek oldukça kıymetli bir varoluş halidir ve bu hal, beraberinde varlığa önemli sorumluluklar yükler. Bunlardan en temeli şahsiyet ortaya koyabilmektir. Sorgulayabilme yetisi ve kitlelerin ardından gitmeyi reddederek hayır diyebilmek, özgün biçimlerin açığa çıkabilmesinin ilk adımıdır. İnsanın en büyük yanılgısı, gerçeğe ve hakikate ulaştığını düşündüğü yerde, esasen bir başkasının biçimlerini kopyalıyor oluşudur. Bu durum birbirini tekrarlayan ve mekanik varoluşsal örüntülerin açığa çıkmasına yol açar.

Sevgi ise ancak idrakin olduğu yerde, bu döngülerin üzerine akıl yoluyla çıkılabildiğinde belirebilir.

Burak Cömertler


19 Temmuz 2024 Cuma

ÇİVİT RENGİ BEDEN

"Yüksek benliğe yakınlaşmak" demek, pasif ve potansiyel halde bulunan çivit rengi bedeninin aktifleştirilmesi demektir. Çivit rengi beden yüksek benliğin tezahür etmiş bir kopyasıdır. Kök çakradan giren evrensel enerjinin, spiral çizerek ilerleyen içsel enerjilerle çivit rengi enerji alanda kesişebilmesi, titreşimi yükselen ve irade gösteren varlığın sonsuz zeka ile bağlantı kurmasını sağlar. Bu durum tıpkı internet ağına bağlanan bir bilgisayar gibi, varlığın bilinçüstünden evrenin enerji ağlarına bağlanmasına, göksel bilgilere ulaşabilmesine, duru görü, şifa, medyumluk gibi alanlarda çalışabilmesine olanak sağlar.

- Beşer düzeyindeki tüm varlıklar potansiyel halde 7 ışık bedene sahiptir. Potansiyel olarak bütün bedenlere sahibiz, fakat faal halde tezahür etmiş bedenimiz sarı ışın bedenidir, katalizörler bu bedende deneyimlenir. Diğerleri potansiyel halde vardır. Tüm bu bedenlerin ilişkileri karmaşıktır ve tümünün akıl, beden, ruh bileşimi üzerinde etkileri vardır.

- İki tip enerji vardır içsel ve dışsal enerjiler. Bunlar karşılaşıp, enerji merkezleri boyunca varlık tarafından ne kadar yukarı çıkarılır buna çalışılır. Negatif kutup evrende bulunan evrensel enerjiyi kendisine doğru çeker. Bu enerji kök çakradan girip varlığın içinde spiral çizerek yukarıdan aşağıya inen içsel enerjiye rastlar ve reaksiyona girer. Varlığın gelişmişlik düzeyi bu enerjinin hangi çakra düzeyinde karşılaştığı ile ilgilidir. Titreşim düzeyi yükselen varlıklar, giderek yukarı enerji merkezlerinde reaksiyona girmeye başlarlar.

- Zeki enerji olan çivit rengi beden şekil vericidir ve bu enerji alanında akıl, beden, ruh bileşimini yoğurulmaya başlanır. Şekli yoktur. Işık olarak görünür. Öz ve ışık beden olarak da bilinebilir. Şifa için önemlidir. Eterik beden olarak da adlandırılır.

- Sonsuz zeka akımları çivit rengi enerji alanından çekilir. Bugeçiş kapısından elde edilip işlenen bilgiler; sezgi, duru görü, şifa, ibadet, büyü, medyumluk gibi konularda ustalaşan varlığın, elde ettiği sevgi ve ışığı diğer varlıklara ışıtarak hizmet edebilmesini sağlar.

- Ölümün ardından çivit rengi beden kalır. Akıl, beden, ruh bileşimini geçişten sonra çivit rengi bedende dinlendirir. Çivit rengi beden zeki enerji olduğu için, yeni ölmüş varlığa yaşananları gözden geçirme imkanı sağlar.

 - Vücudu çevreleyen enerji ağı bakımından başın sağ tarafı ve omuzun üst tarafı pozitif, diğer taraf negatif bir kutuplaşma gösterir. 

- Varlıkların enerji alanları ile gezegenlerin enerji alanları arasında karşılıklı bir ilişki vardır. Bütün maddeler manyetik alanın dinamik gerilimi altında bulundurulur. Maddeler manyetik alana hareketi sağlayacak bir gerilim farkı uygulanmasıyla meydana gelmişlerdir.

(Burada yazılanlar Ra Bilgileri ikinci kitaptan alınan notlardan oluşturulmuştur.)



13 Temmuz 2024 Cumartesi

SONSUZ ZEKİ ENERJİ

 Sonsuz Yaratan birisinin söylemlerinde, diğerinin sınırlı yol ve yönteminde ya da herhangi bir dinin öğretisinde değil; tam olarak sizin içinizdedir. Burada bahsedilen kesinlikle şiirsel bir şey değildir. Yaratıcı kudret, sonsuz zeki enerji halinde gerçekten her zerrenizde yer alır. Yaratılmış varlık, bu sonsuz enerjinin benlik kazanarak sınırlandırılmış ve bireyselleşmiş bir bölümüdür. Bu bireyselleşme, Yaratan'dan ötürü yaratıcı potansiyel kazandırılmış göreceli ve evrime muhtaç varlıkların tezahür etmesini sağlar. Sonsuz zeki enerji, tezahür eden tüm varoluşun kaynağıdır ve sebep olduğu tüm varlıkların sahibidir. Ayrık görüntülerin tümü illüzyondur. Evreni tek ve bütün bir varlık olarak görmeye çalışarak, O'nu uzaklarda değil, kendi içinizde; herhangi bir yolun götüremeyeceği sınırsızlıkta keşfetmeye çalışabilirsiniz.

Önce mutlak bir sonsuzluk vardı, bu sonsuzluk kendisini deneyimlemek için odaklanacağı sonsuz enerjiyi meydana getirdi. Bu odaklanma, tüm varoluşu besleyen, evrenlerin, boyutların, mekanların ve zamanın tezahür etmesini sağlayan yaratıcı zeki enerjiyi açığa çıkardı. Tezahür eden tüm yaratım, O'nun özgür irade sapmasıyla kendisini devinim eden enerjetik bir sahada deneyimlemek istemesi sonucu belirdi. Bizler de yaratılmış varlıklar olarak, bu yüce sistemin işlemesinde fonksiyon görmekte, kendimizden ayrı olmayan Sonsuz Yaratan'a, deneyim ve gözlem süreçlerimizle hizmet etmekteyiz.

Tüm bunları aktarmamın sebebi, eskimiş inanç sistemlerinin ya da sizi aydınlığa ulaştıracağını düşündüğünüz yol ve öğretilerin artık geride bırakılması gerektiği içindir. Eskiden beri şah damarınıza yakın olduğunu bildiğiniz yaratıcı kudret gerçekten de size öylesine yakındır ki; artık içinize dönerek sorumluluk almalı, bir başkasının yol ve yöntemlerini kopyalamadan, bu yaratıcı kudreti uzaklarda değil kendi içinizde, kendinizden ayrıştırmadan keşfedebilmelisiniz.

Ancak bu farkındalığa erişebilen bir varlık, kendi kendisinin öğretmeni olması gerektiğini algılayarak ve saf bir biçimde gözlem yaparak korkmadan sorgulamaya başlayabilir. Yine ancak bu varlık, korkunun olduğu yerde sevginin olmadığını, sevginin olmadığı yerde ise ruhsal kudretin yani zekanın tezahür edemediğinin farkına varabilir.

Işık karanlığa gelir, onu değişime uğratır ve kaos bu sayede düzene girer. İçinizdeki karanlığı, yalnızca kendi ışığınızla değişime uğratabileceğinizi anımsamanız gerekir.

Burak Cömertler










ANDA MI KALMALIYIM?

 "Anda kalmalıyım" diyerek ana gelinmeye çalışılması, yaşam döngülerine farkındalıkla odaklanılmadığı sürece, geçici bir rahatlama...