13 Temmuz 2024 Cumartesi

SONSUZ ZEKİ ENERJİ

 Sonsuz Yaratan birisinin söylemlerinde, diğerinin sınırlı yol ve yönteminde ya da herhangi bir dinin öğretisinde değil; tam olarak sizin içinizdedir. Burada bahsedilen kesinlikle şiirsel bir şey değildir. Yaratıcı kudret, sonsuz zeki enerji halinde gerçekten her zerrenizde yer alır. Yaratılmış varlık, bu sonsuz enerjinin benlik kazanarak sınırlandırılmış ve bireyselleşmiş bir bölümüdür. Bu bireyselleşme, Yaratan'dan ötürü yaratıcı potansiyel kazandırılmış göreceli ve evrime muhtaç varlıkların tezahür etmesini sağlar. Sonsuz zeki enerji, tezahür eden tüm varoluşun kaynağıdır ve sebep olduğu tüm varlıkların sahibidir. Ayrık görüntülerin tümü illüzyondur. Evreni tek ve bütün bir varlık olarak görmeye çalışarak, O'nu uzaklarda değil, kendi içinizde; herhangi bir yolun götüremeyeceği sınırsızlıkta keşfetmeye çalışabilirsiniz.

Önce mutlak bir sonsuzluk vardı, bu sonsuzluk kendisini deneyimlemek için odaklanacağı sonsuz enerjiyi meydana getirdi. Bu odaklanma, tüm varoluşu besleyen, evrenlerin, boyutların, mekanların ve zamanın tezahür etmesini sağlayan yaratıcı zeki enerjiyi açığa çıkardı. Tezahür eden tüm yaratım, O'nun özgür irade sapmasıyla kendisini devinim eden enerjetik bir sahada deneyimlemek istemesi sonucu belirdi. Bizler de yaratılmış varlıklar olarak, bu yüce sistemin işlemesinde fonksiyon görmekte, kendimizden ayrı olmayan Sonsuz Yaratan'a, deneyim ve gözlem süreçlerimizle hizmet etmekteyiz.

Tüm bunları aktarmamın sebebi, eskimiş inanç sistemlerinin ya da sizi aydınlığa ulaştıracağını düşündüğünüz yol ve öğretilerin artık geride bırakılması gerektiği içindir. Eskiden beri şah damarınıza yakın olduğunu bildiğiniz yaratıcı kudret gerçekten de size öylesine yakındır ki; artık içinize dönerek sorumluluk almalı, bir başkasının yol ve yöntemlerini kopyalamadan, bu yaratıcı kudreti uzaklarda değil kendi içinizde, kendinizden ayrıştırmadan keşfedebilmelisiniz.

Ancak bu farkındalığa erişebilen bir varlık, kendi kendisinin öğretmeni olması gerektiğini algılayarak ve saf bir biçimde gözlem yaparak korkmadan sorgulamaya başlayabilir. Yine ancak bu varlık, korkunun olduğu yerde sevginin olmadığını, sevginin olmadığı yerde ise ruhsal kudretin yani zekanın tezahür edemediğinin farkına varabilir.

Işık karanlığa gelir, onu değişime uğratır ve kaos bu sayede düzene girer. İçinizdeki karanlığı, yalnızca kendi ışığınızla değişime uğratabileceğinizi anımsamanız gerekir.

Burak Cömertler










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...