29 Nisan 2022 Cuma

DÜNYA HAYATI

 'Korku ve Ceza' anlayışı ya da 'Sevgi ve İdrak' anlayışı...Bu ikisi arasındaki fark 3. ve 4. boyut bilinç düzeyleri arasındaki farktır, ulaşmaya çalıştığımız sevgi realitesine ancak koşulsuz sevgi gösterebilme ve yargılamaktan uzak, kimseyi kendinden ayrı görmeme bilincine sahip olduğumuz zaman ulaşabileceğiz. Bu anlayışlara sahip olabilmek için yapmamız gereken yegane şey şu soruyu sormak olacaktır. 

Neden?

 Neden buradayım, neden yaşıyorum, neden acı çekiyorum, neden mutluyum, neden ayrılıklar var... Olan biteni anlamak için sorgulamalı ve gözlemlemeli varlık, bilgiden oluşan özü yine bilgiyle genişler dağılır tüm evrene, giderek daha da geçirgen bir hale gelir, iletir sonsuza Yaratan'ın sevgisini, bilgisini ulaşabileceği en uç noktaya. Çünkü koşulsuz sevgi bilincine ancak idrakle, bilgiyle ve bilerek yaşamakla ulaşılabilir. Sorgulamadan yaşayan varlık başkaları tarafından yönetilir, korkutulur, ceza mekanizması ile idare edilir, deneyim geçirmesi kısıtlanır, sorgulanmamış dinsel dogmalar ham zihinlere farkında olmadıkları yükleri yükler. Otomatizma ancak otomat varlıklar içindir. 

 Varlık idraklenmek için çaba göstermeye başladığında, işleyen düzenin aklını kullanmasına engel olduğunun  bilincine varmaya başlar. Yüce Yaratan'ın sonsuz varlığını giderek daha kuvvetli bir biçimde ruhunda hisseder, O'nunla arasındaki bütün aracıları kaldırır. Çünkü O'nu en iyi derecede algılayıp, yakınlaşmanın ve evrim yolunda ilerlemenin tek koşulunun, tekrarlayan sorgulanmamış döngü ve kalıpları yıkarak, ruhsal  ve zihinsel kapasitesini en uç noktada kullanarak ulaşabileceğini anlar. O zaman anlar varlık, Yaratıcı cezalandırmaz sevdiğinden ötürü yarattığını, ızdırabın da bir amacı olduğunu, cehennem denilen şeyin dönüştürücü gelişmiş vicdanımız olduğunu, o zaman anlar Yaratıcı'nın yarattığıyla beraber onun en iyiye doğru  sonsuz bilgisiyle evrilmesini istediğini, o zaman anlayışına ulaşır varlık, birlik kavramının, bütünden ayrı olmadığının, dönüşünün yine O'na olduğunun...Bunlar birbirini tetikleyen, varlığa hakiki mutluluğu veren ve sonsuza uzanana bilinçlenme aşamalarıdır.


Sirius Misyonu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANDA MI KALMALIYIM?

 "Anda kalmalıyım" diyerek ana gelinmeye çalışılması, yaşam döngülerine farkındalıkla odaklanılmadığı sürece, geçici bir rahatlama...