23 Mayıs 2022 Pazartesi

ODAK

 Bizler hep sonuç odaklı yaşıyoruz. Yaşam amacımızın yolda ilerlerken an be an gözlemlemek olduğunu unutuyoruz. Yargılamadan, sevgiyle ve bilgiyle yapılması gereken bir gözlem bu, her adımda yüklerimizden, dar kalıplarımızdan ve cehaletimizden kurtulmak gerektiğini idrak etmemiz gereken bir gözlem... Bazen sonuç ne olursa olsun, hata yapmaktan korkmadan sadece bir tercih yapmak, yolda kalmak ve bu süreçleri idrak etmeye çalışmak yeterlidir.

 Varlığımızın özü bilgiden oluşur ve doğası gereği bilgiyi talep eder, genişlemek ve daha çok bilmek ister, bu da ancak maddesel ortamlarda deney ve gözlem ile mümkün olabilir. Giderek daha da artan deneyimiyle nefsini tanır, sorgular ve vicdani değerleri yükselmeye başlar. İdrakli olma ve şahsiyet kazanma süreci böyle işler. Evrim bilgiyi işleme kabiliyetinin giderek yükselmesi demektir.

 Maddeye bağlılığımız ve hırslarımız bizi farkında olmadan elde edilen sonuca odaklar. Bazen çok para kazanmak isteriz, bazen çok mutlu olmak, bazen de haz almak isteriz. Unuttuğumuz bir şey şu ki yaşam denilen deneyimler bütününün, elde edilen bu sonuçlarda değil; illüzyonik yaşam örgülerinde, yuksek benliğimizde kurguladığımız bu mizansenler içinde saklı olduğudur. Anda kalmanın önemini bu yüzden devamlı vurgularız. Bu anlarda, geçmiş ve geleceğe dair bizleri tesir altında bırakan imgelerden bağımsız yapabildiğimiz gözlemler; en sağlıklı katkıları, yaşamsal deneyimleri ve gözlemleri bizlere sağlar.

 Yaşam içerisinde kararsız kaldığımız zamanlar çok olur. Zihnimizde beliren gelecek imgelerinden hangisini seçmemiz gerektiğini bilemeyiz. Geçmiş tecrübelerimizi aklımıza getirmeye çalışırız. Seçtiğimiz yola göre bazen sonu bize göre hüsran olur bazen de başarı kazandığımızı düşünürüz. Esasen sonuçları ya da süreci başarılı ya da başarısız diye ayırmak anlamsızdır. Gerçek başarı o süreçten dersler çıkarabilmemizde yatar, yaşanılanlar bizim için büyük derslerle gizli anların toplamından ibarettir. Sonuçlar görecelidir. Önemli olan yolda kalmak ve o yolda mutlulukla, sevgiyle her anın tadını çıkararak ilerlemektir. Acılar da çeksek, hazlar da duysak, kötü sonuçlar da elde etsek aslında bunun bir önemi yoktur. Duyumsadığımız hiçbir gerçeklik daimi değildir. En önemli an içerisinde bulunduğumuz ve bizi yüksek anlayışa ulaştıran andır. 

Sirius Misyonu






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...