18 Mayıs 2022 Çarşamba

POTANSİYEL

 İçine doğduğumuz millet, ırk, din ya da kültürler değişken dünya realiteleridir ve hiçbiri sonsuz yolculuğunda varlığın daimi unsurları değildirler. Varlığın genişliği ve bilinç düzeyi içine doğduğu ırktan ve o ırkın genlerinden değil, ruhsal yapısının enkarnasyonlar boyunca biriktirdiği potansiyelinden ötür gelir. Hiçbir ırk birbirinden kutsal değildir, ayrım yapılamaz, kutsal olan yalnızca Allah'tır ve onun ışığı ve bilgisi varoluşun her zerresinde tüm yarattıkları ile beraberdir. Her varlığın yüzünde Yaratan'ı gördüğümüz ve ayrımı değil koşulsuz birliği idrak ettiğimiz zaman yüksek bir anlayışa ulaşabiliriz.

Varlığımızın potansiyel vericisi enerjetik ruhsal yapıdır. Genişliği ve kapasitesi ondan kaynaklanır. Çivit rengi beden, yani astral beden sonsuz zekaya açılan süptil bedenimizdir (perispri) ve sarı renkli ışın bedeni dünya içerisinde sonda aracı olarak kullandığımız kaba bedenimizdir. Bu beden genetik aktarım yolu ile kalıtsal ve fizyolojik bilgilerimizi gelecek nesillere iletir ve ruhsal enerjimiz ile bir alaşım oluşturduğunda varlığımızı meydana getirir. Reenkarnasyon kaba beden için kalıtsal aktarım sağlar ama potansiyel verici ruhsal yapı için sadece kısa bir süre deney imkanı sunar.

 Ruhsal varlık enkarne olduğu milletin, kültürün ya da topluluğun kollektif şuuru içine doğar. O topluluğun evrim ihtiyacı, liyakati ve görev bilincine uygun hareket edebilir, birçok yüksek potansiyelli ruhsal varlık belirli bir dönem bu liyakat doğrultusunda o topluluk içerisinde enkarne olabilir. Bu yapılar organik evrilen unsurlardır. Ama Potansiyel verici ruhsal yapı için bu sınırlı bir deneyimden öteye geçmez. Ruhsal varlık evrim ihtiyacına göre bir sonraki enkarnasyonunda dünyanin farklı bir yerinde, farklı bir kültürde ya da evrenin farklı noktalarında, farklı beden yapılarında, sistemlerinde ve gezegenlerinde yaşantısını sürdürebilir.

 Varlık ne bedendir ne de ruhtur, her enkarnasyon sonrasında bir dinlenme ve tecrübeleri özümseme aşaması vardır, sonrasında varlık reenkarne olur. Reenkarnasyon evrenin en temel yasalarından biridir. Kaba bedenler, içine doğulan milletler, etnik unsurlar, kültürler hepsi evrilen dünya realiteleri olup varlığın belirli kısa bir dönem için deneylemesi gereken unsurlardır. Hepsi göreceli ve geçicidir. Hiçbir gen ya da millet diğerinden üstün değildir. Yaratımın hiçbir zerresi kutsaldır ya da değildir diye ayrılamaz, her bir zerre Yaratan'dan ötürü kutsaldır. Bu aşamanın özü ayrıştırma ya da üstünlük kurma değil, birlik ve her türlü ayrışmanın idrakle ortadan kaldırılması aşamasıdır. Varlığın gelişmişlik seviyesini onun Yaratan'a dair fikri ve olaylara karşı verdiği tepkileri belirler. Sonsuz evren ruhlar için sınırsız opsiyonları olan deney alanıdır. Bakış açımızı geniş tutarak içinde bulunduğumuz durumun geçiciliğini idrak etmeliyiz. 

 

Sirius Misyonu










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...