21 Haziran 2022 Salı

BİLEREK YAŞAMAK

 Varlık, yaptığı en küçük bir hareketi neden yaptığını bilmeli, düşüncesinin içeriğini ve yönelimini sürekli olarak analiz edebilmeli ve söylediği herhangi bir sözü neden söylediğinin, sonuçlarının ve etrafındaki varlıklara olan etkilerinin farkında olabilmelidir. İdrakli olmak, bilerek hareket etmek demektir, bilerek hareket etmek ise tüm kararlarını herhangi bir dine, toplumsal zümreye, geleneğe ya da kalıba bağlı kalmadan aklının ve sezgilerin ulaşabileceği en yüksek noktada; bilerek yaşayan varlığın koşulsuz olarak kendisinin vermesi demektir. Sonsuz Yaratan'ı arayışımız korku, baskı ve sindirme ile değil; bilerek, dogmaları çözerek, O'nu ve sonsuz bilgeliğini yaşamın, bilginin ve deneyimin en uç noktasında arayarak devam etmelidir.

Bilerek yaşayan varlık nasıl bir varlıktır?

- Duyumsadığı varoluşun her bir zerresinde Yüce Yaratan'ı görebilen, bu doğrultuda hareket, düşünce ve yaklaşım tarzını en yüksek vicdanı değerlere ve yüksek bilince uyumlayan, tesir aldığı noktaların farkında olan varlıktır.

- Bilgiyi ve uygulamalarını yaptığı realitelerinde, bağlantılarını kavrayıp bir parçası olduğunu fark ettiği evren organizması hakkında bilgi sahibi olmaya başlayan varlıktır.

- Dinlerin otomatizma, kontrol ve yönetilme ihtiyacı duyan otomatik varlıklar için olduğunu, evren içerisinde gözeticimiz konumundaki varlıklar tarafından Yaratan'ın sevgi ve ışığının damıtılmasıyla, bizlerin belirli realitelerdeki düzen ve bilgi arayışımıza cevap vermeleri için indirildiğini, barındırdığı sembolik bilgilerin gerektiği biçimde üst kademeden algılanıp işlev kazandırılması ve kıyam aşamasına gelen varlığın; evren, Yaratan ve yaratılanlar hakkında bu kapalı bilgiler yerine artık açık bilgilerle, kendi iradesiyle ve dış şartlandırmalara ihtiyaç duymadan hareket etmesi gerektiğini anlayan varlıktır.

- Ölüm ve ötesi ile ilgili kulaktan dolma hurafelerle değil, araştırılmış deneysel bilgilerle hareket edendir. Enkarnasyon kavramını özümseyen, reenkarnasyon farkındalığına ulaşan varlıktır.

- Her bir varlığın, karşısındakinden hiçbir şekilde ayrı olmadığının, Yaratan'ın tüm varlıklarıyla giderek gelişen ve dallanan katalizörler dahilinde, evrim silsilesi içinde, tüm varoluş ile evrenin en uç noktasına kadar deneyimlediğinin ve bir bütün oluşturduğunun farkına varandır.

- Özgür irade yasası dahilinde hiçkimsenin bir başka kimseye herhangi bir bilgiyi vermek için bile baskı yapamayacağının, herkesin seçim ve kararlarında özgür olduğunun, birey olarak herkesin kendi gelişiminden sorumlu olduğunun ve birbirinin realitesine saygı duyması gerektiğinin farkında olan varlıktır.

- Koşulsuz sevgi anlayışıyla hareket etmeyi, yüksek vicdani değerlerini; bilgi ile birlikte madde düzleminde ortaya çıkarmayı bilendir. Birlik anlayışına, ayrıştırıcı tüm unsurların farkına vararak, yaşam içinde deneye deneye ulaşmaya çalışan ve yaşamın sadece türlü realitelerin oluşturduğu devinimsel bir illüzyon olduğunun farkına varabilen varlıktır.

Severek, bilgiyle, birlik olmamız umuduyla...


Sirius Misyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...