1 Haziran 2022 Çarşamba

BİRLEŞİK

 Evren içerisinde algıladığımız tüm ayrık görünen parçalar, içerisinde bulunduğu madde ortamına ve bilgi işleme yeteneğine göre, yani Tanrı'ya hizmet etme derecesine ve gördüğü fonksiyona göre birbirinden yalnızca bir illüzyonla ayrılmışlardır. Her varlık evrim ihtiyacına göre kalıptan kalıba girer ve maddeye şekil verebilir. Yanılsamamız; algıladığımızı sandığımız varlığımızın şekiller ve sınırlı maddesel kalıplardan ibaret olduğu noktasındadır.  Bizler görünenin ötesinde çok büyük ruhsal potansiyellere sahip varlıklarız. Bilgimiz ve görgümüz arttıkça beden ve potansiyel verici ruhsal enerji arasındaki bağıntıyı daha iyi kavrayabiliriz. Bu, Tanrı'ya yaklaşmanın yani sonsuz evrim yolunda bir adım daha atmanın tarifidir.

 Varlık imajinasyon yeteneğinin  gelişmesiyle birlikte madde üzerinde hakimiyet kurmakta ilerler. Kullandığımız beden katmanları, ürettiğimiz araçlar, gezegenler, galaksiler, evrenler hepsi birer düşüncenin eseridir. Bu yaratım unsurları ne kadar birbirlerinden ayrı gibi görünseler de Sonsuz ve Tek Kaynak'tan gelen bilginin işlem sahaları olan evrenlerdeki birbirinin farklı ve birbirine bağlı versiyonları olan türlü uygulamalarıdır. Bütünlük ve birlik bu bakış açısı ve bilgilerde anlam bulur. En küçük organizmalardan en büyük evrenlere kadar tüm varlıklar birbirine görünenin ötesinde bağlıdır. 

 Düşünce yapıları; boyut, mekan ve zaman kavramlarına bağlandığı noktada yaşamsal realiteler belirmeye başlar. Bireyden bütüne duyumsadığımız ve birlikte oluşturduğumuz kollektif bilinç; duygularımızın kaynağı olan, sürekli olarak etkileşime girdiğimiz ve evrilen bir yapı haline gelir. Bu ortak havuzdan, bağlantıda olduğumuz varlıklarla beraber korkularımızın, hırslarımızın, sevinçlerimizin, kederlerimizin hepsini birlikte hissederiz. Anlayışımız aslında bir varlığımızın olduğuna ve bu duyguların bizden bağımsız olduklarına dayanır. Ama aslında bizler bu duygularızdır. Herhangi bir bölünme yoktur. Sevinç de biziz, keder de, korku da. Duyumsadığımız her duygu aslında bizizdir ve bizden ayrı değildir. Evren dev bir organizma gibidir ve her zerre birbirine bağlıdır. Kaynak olan Tanrı, sevgisi ve bilgisiyle yaratımının en uç noktasına kadar kendini gösterir. Birbirimizden ayrı olduğumuzu düşünmemize neden olan tüm kalıpları, ilerleyen anlayışlarımızla giderek yıkabiliriz ve birlik olmanın, Tanrı yolunda hizmet etmenin hazzını içimizde giderek daha çok hissedebiliriz.

Sirius Misyonu








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...