20 Haziran 2022 Pazartesi

DÖNÜŞÜM

 Acılarımız, bağımlılıklarımız ve travmalarımız, bizi dönüştücü potansiyele sahip açılmayı bekleyen birer hazine sandığı gibidir. Blokajlar; çakralarımızdaki enerji akışını verimsiz hale getirir ve yaşamsal deneyimleri pasifize eder. Böylece enkarnasyonumuzun verimsiz ilerlemesine yol açar. Yapmamız gereken yegane şey egosal tutumumuzu dönüştürüp, kurban psikolojisinden sıyrılıp, kendimizi değersiz hissetmekten vazgeçmemizdir. Bizler çok yüksek potansiyellere sahip değerli varlıklarız. Yaşamın geçmiş imajlarında değil, şu anda içimizden akıp gittiğini anımsayabiliriz. Yaralarımızı kabul edip, onları sarmalamalı, şefkatle dönüştürmeli ve bütünü sevmeye önce kendimizden başlamalıyız.

Varlık, yaşam içerisinde yeterli deneyim ve bilgi düzeyine ulaşabilmekle varoluş amacını gerçekleştirebilir. Enkarnasyon; gözlemlemek ve deneylemek demektir. Bu hal, madde odaklı yaşamanın ya da tamamiyle ruhani bir görüntüye bürünmenin ötesinde, dengeli ve aktif bir hayat sürmekle mümkün olabilir. Yaşam içerisindeki bu aktiflik; aynı zamanda görüntümüzü, hal, davranış ve tepkilerimizi de belirleyen geçmişe dair çözümlenmemiş yaşamsal örgülerin ve travmaların etkisinde sekteye uğrayabilir.

 Sürekli üzerinde durulan anda kalma kavramı, deneyimlerin aktifleşmesi ve yaşamdan verim alabilmemiz için kilidi açabilecek anahtardır. Elbette geçmişte olan ve hala hatırladığımız birçok travma ve acı veren olayların başımıza geldiğini yadsıyamayız ama onların neden başımıza geldiğini anlamaya çalışarak, içimizde sevgiyi ve anlayışı geliştirerek, tıpkı büyüsel tesir etkisi yapan bu olayları tekamülümüzün pozitif yönde ilerlemesi için avantaja çevirebiliriz.

 Yaşam bir illüzyondan ibarettir. Bazen bize çok büyük haksızlıklar yaptığını düşündüğümüz birisini affetmemiz ve Yaratan'ın merhametinin ve sevgisinin içimizden geçmesine izin vermemiz gerekebilir, bazen de geniş ölçekli toplumsal etkileri olan bir olayda kendi tavrımızı gözden geçirip, gereken dersi alıp, bir sonraki adımda daha idrakli ve kendimizi affederek yaşamımıza devam etmemiz gerekebilir. Bu süreçler bizim kendimizi tanımamız ve Sonsuz Yaratan'ın bizlerle beraber deneyimlemesi süreçleridir. Vicdanımızı bilgi yönünde sürekli olarak genişletmeli ve önce kendi yaralarımızı şefkatle sarmaya çalışmalıyız. Yaşamın geçmiş ve gelecek imgelerinin ötesinde içinde bulunduğumuz anda var olduğunu anımsamalıyız. Genişleyen anlayışlarımız bu süreçlerde yapacağımız hamleleri, içimizdeki katılıkların çözünmesi ve yüklerimizden giderek daha da arınmamız, özgürleşmemiz ve kendimizi gerçekleştirmemiz için bizlere yol gösterici olacaktır. Sabırla ve anlayışla içimize dönmeliyiz.

Sirius Misyonu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...