4 Haziran 2022 Cumartesi

YAYILIM

Yaşam andadır. En önemli an, geçmiş ve gelecek vizyonlarına takılı kalmadan dolu dolu yaşadığımız ve Yaratan'ın sevgisinin ve ışığının içimizden akıp geçmesine izin verdiğimiz içinde bulunduğumuz andır ve o anda en önemli insan karşımızdaki insandır. Bir kişinin gelişimine yapılan katkı bütüne yapılan katkıya eş değerdir. Bir kişinin dönüşmesine hizmet etmek onunla beraber deneyimleyen Sonsuz Yaratan'a hizmet etmektir. Varlıkların, yaşam realiteleri içindeki çatışmaları, dayanışmaları ve etkileşimleri; onlara bilinçlenmeleri ve idraklenmeleri adına birçok fırsatlar sunar. Bu değişim bireyden başlar ve giderek bütüne yayılır. Yayılım tıpkı atılan bir taşın suda oluşturduğu halkalar gibidir. 

Şu an yeryüzünde bulunmamızın nedeni gözlem yapmaktır. Yaşadığımız her bir enkarnasyon; dürbünle bir noktaya odaklanıp, o noktayı bir süre için izleme, deneyleme, analiz etme ve sonuçlarını özümseme örneğine benzetilebilir. Bu gözlem araçları; zaman enerjisi ile boyutlar ve mekanlar arasında bağlantı kurmamızı sağlar. Gelişen evrim sürecinde varlığın kullandığı bu araçlar da giderek değişir ve gelişir çünkü; Sonsuz Yaratan'a ve bütüne hizmet etme arzusundaki varlık buna ihtiyaç duyar. Bu demektir ki, varlığın ruhsal özü, zamandan ve mekandan bağımsızdır ve anda varolur.  

Deneyimsel eğitim ve öğrenim süreçleri için madde dünyalarına giren varlıklar yaşadıkça ve fark ettikçe, anda var olan özlerine uygun hareket etmeye başlarlar. Bu süreçte bilinçlenme; yüklerden kurtulmakla ve  sorgulanmamış inanç kalıplarından sıyrılmakla mümkün olabilir. Bu da ancak realiteler içerisinde, varlıklar arasında oluşan etkileşimlerle mümkündür. Kıyas yapmak ve bilgilenmek gelişimin özüdür. Bu yüzden insanların evrenle ya da doğayla olan ilişkileri gibi birbirleriyle olan ilişkileri de ve o ilişkilerden elde ettikleri kazanımlar da evrimsel sürecin sağlıklı ilerlemesi için çok kıymetlidir.

Hepimiz kollektif şuur havuzundan besleniriz ve aynı zamanda bu yapıyı birlikte biçimlendiririz. Bu bütünleşik şuur yapısı bizim bir yansımamızdan öte bir şey değildir ve bu şuur yapısının evrimi bir kişinin evrimine dayalıdır. Aydınlanma; bilgi ile işlem gören bir varlığın dönüşmesi ve bunun domino etkisi yaratarak bütün varlıkları etkilemesiyle bütüne yayılır. Bu yüzden biz biliriz ki toplumsal her değişim bireyden başlar ve her bir insanla kurulan en küçük bir diyalog ya da o insana gösterilen sevgi ya da yapılan yardım, yani her bir kimseyi önemseyerek kurulan en küçük bir etkileşim ve Sonsuz Yaratan'ın onunla birlikte deneyimlediği bilincinde hareket etmek; bizleri birlik bilincine daha da yaklaştıracaktır. Unutmamalıyız ki hepimiz birbirimizin farklı birer yansımasıyız, hepimiz birbirimizin tekamülü için birer vazifeliyiz ve ancak ayrışarak değil bütünleşerek varoluş amacımızı gerçekleştirebiliriz.

Sirius Misyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...