11 Temmuz 2022 Pazartesi

ORGANİZMA

 Evren dev bir organizma gibidir. Yaratan'ın sistemlerinde, evren ve yaratılan varlıklar her daim bir üst şuur aşamasında yer alan varlıklar tarafından idare ve himaye edilirler. Yaratan'ın sonsuz bilgisinin her seferinde farklı bir istasyondan geçerek evrim ihtiyacı duyan varlıklara, gereksinimleri doğrultusunda projekte edilmesi ve tekamül süreçleri geçirmelerinin sağlanması, işleyişin özünü oluşturur. Tekamül, bilginin aşama aşama varlıklarca işlenmesi ve özümüzde var olan sevginin, tanrısallığın madde düzleminde giderek keşfedilmesi süreçleridir. 

İmajinasyon yeteneğine sahip, irade sahibi olan ve düşünebilen beşeri varlığın bu işleyiş içerisindeki görevi, bilginin işlenmesi ve transforme edilerek başka bir şuur sahasına yönlendirilmesi süreçleridir. Madde evreninin içerisinde duyumsadığımız tüm realiteler bu şekilde tezahür eder. Her varlığın yaratan olması bu süreçlerde üstlendiği görevden ötürüdür. 

Giderek farkındalığı artan ve evrenin işleyişi hakkında bilgi sahibi olan varlıklar, gelişen birlik bilinciyle beraber hiçbir varlığın birbirinden bağımsız olmadığını, bir üst kademedeki varlıkların her daim evrim ihtiyacı olan alt kademedeki varlıkların elinden tuttuğunu kavramaya başlarlar. Vazife planları, bizler gibi bir zamanlar üçüncü titreşim düzeyinde tekamül eden varlıkların, gelişen farkındalıkları ve elde ettikleri liyakatları doğrultusunda, üst evrim aşamalarında, iç içe geçmiş örgüsel bilinç bileşkeleri oluşturarak  evrensel yönetim mekanizmaları içinde fonksiyon görmeleri sonucunda oluşur.

Sonsuz olan Yaratan'ın bilgisi de sonsuzdur, dolayısıyla evrim süreklidir. Bu sonsuzluk içerisinde belirli bir evrim aşamasına ulaşan varlıklar bir öte adımda her daim yeni bir varlık sistemiyle karşılaşırlar. Her karşılaşma ayrı bir sorumluluk ve vazifeyi bünyesinde barındırır. Evren bir bütündür. Tüm varlıklar Sonsuz Yaratandan ötürü yaratandır, bütünden ayrı değildir ve birbirlerine karşı sorumludur. Evrim, kendi kendimizi bilmemizin sonsuz yolculuğudur.

Burak Cömertler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...