31 Ağustos 2022 Çarşamba

OTOMATİZMA

Siz, herhangi bir dinsel otomatizmanın içerisine girmeyi reddettiğinizde, Sonsuz Yaratan'ı ve onun yasalarını reddetmiş olmuyorsunuz. Tam tersi, size dikte ettirilen sınırlamalar ve yaşamın özünü oluşturan deneysel süreçlerinizi kısıtlayan dogmatik, kapalı anlayışlardan kurtulmuş oluyorsunuz. Açık bilgilerle hareket ederek, Yaratan'ın sevgisi ve ışığının, varlığınızın her zerresinde olduğunu fark etmeniz, attığınız her adımın zaten O'ndan ötürü olduğunu anlamanız, dışsal şartlandırma öğeleri yerine, nefsinizi tanıyarak kendi denetim mekanizmanızı oluşturmanız, idrakli yaşamanın temelini oluşturur. Aklınızla, sorgulayarak ulaşabildiğiniz en yüksek anlayışın sizin hakiki dininiz olabileceğini anladığınız zaman, kendi realitenizi kendiniz belirleyebilecek ve evrim basamaklarını özgürce tırmanabileceksiniz.

Dinler, evrenin işleyişi dahilinde, bizlerin tekamülünü gözeten vazifeli varlıkların, Sonsuz Yaratan'ın bilgisinden ötürü aktardıkları, bilinç düzeyimizin gelişmişliğine uygun olan ahlak kurallarını, ilahi yasaları ve Yaratan'a dair bilgileri içerirler. Hiçbir dinsel veri direkt olarak Yaratan tarafından indirilmemiştir. Bu aktarım, madde evreni içerisinde bizler gibi tekamül eden ve bir zamanlar, bizim şu an geçtiğimiz yollardan geçerek evrim basamaklarını tırmanan uzaysal varlıklar ya da bizim bildiğimiz adıyla ruhsal planlar tarafından yapılır. İlahi yönetim mekanizmasının bizim gözetimimizden sorumlu olan bu birimini biz Cebrail olarak biliriz. Bu mekanizma iç içe geçmiş, örgüsel vazifeli varlık sistemlerinden oluşur. Bizlerin tekamül yolculuğu da bu vazife sistemlerine katılmaya doğrudur.

Dinlerin içerdiği ahlak kuralları, yönetilmeye ihtiyaç duyan, kendi düzenini kuramayan, otomatik davranışlar sergileyen varlıklar içindir. Otomat varlıkların otomatizmaya ihtiyacı vardır. Belirli realitelerde bunlara ihtiyaç duyan varlıklar, genişleyen bilinçleri ve edindikleri farkındalıklarıyla devre sonuna yaklaştığımız şu günlerde, artık bunlara ihtiyaç duymayarak, kendi şuur aydınlıklarıyla hareket edebilmeli ve sembolik kapalı anlatımlar içinde bocalamak yerine, açık deneysel bilgilerle hareket edebilecek düzeye gelebilmelidirler. Artık kimsenin size sınırlar ve yasaklar koymasına gerek kalmamalı, kendiniz, deneyimlerinizden elde ettikleriniz ile birlikte kendi vicdanınıza yön verebilmelisiniz. Dinsel metinlerde, bunlar haricinde yer alan, Yaratan'a, evrene ve varoluşa dair kapalı anlatımları yüksek göksel bilgilerle çözümleyerek, bu yüce tekamül yolculuğunda realitelerin giderek kapsamlandığı anlayışına, korkmadan varabilmelisiniz.


Sirius Misyonu

  


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...