6 Eylül 2022 Salı

ENKARNASYON & REENKARNASYON

 Reenkarnasyon bir inanç değil, farkındalık meselesidir ve evrenin işleyiş biçiminin temelidir. Evrim ihtiyacı duyan tüm varlıklar, belirli bir devre boyunca, bilinç yapılarına ve gözlem ihtiyaçlarına uygun olan gezegenlerde tekrar tekrar doğarlar. Ölüm bir son değil, yeniden doğacak, yani yeni bir şuur haline geçecek olan varlığın geçiş, dinlenme ve bir önceki enkarnasyondan elde ettiklerini özümsemesi sürecidir. Yaratan'ın bilgisi sonsuzdur, dolayısıyla evrim farklı gezegenlerde, farklı beden yapılarında ve bilinç seviyelerinde hiç bitmeden devam edecektir. Reenkarnasyon anlayışını, ruhsal bilgiler ışığında, dogmalardan kurtararak gereğince içselleştirebilmek, varlığın, evreni yani kendisini tanıyabilmesinin ve farkındalıklı hayatlar yaşayabilmesinin gereğidir.

 Enkarnasyon şuur değişimi demektir. Her yeni yaşam, öncesinde kurgulanır ve realiteler düzeyinde gerekli olan şuur haline geçilir. Bu kurgu, yaşam maketini oluşturan yüksek benliğin kader planlamasıdır. İç içe geçmiş realiteler madde illüzyonunu oluşturur ve bu realiteler geçicidir. Dolayısıyla bu planlamaları yaparken, kurduğumuz bedenler, cinsiyetimiz, içine doğduğumuz ülke, aile bireylerimiz, mesleğimiz, hastalıklarımız ve bunun gibi, varlığı tanımlayıcı tüm kavramlar biz doğmadan önce genel hatlarıyla tanımlanır ve yaşamdan yaşama farklılık gösterir. Varlığın nasıl bir evrimsel ihtiyacı olduğu, bu deneysel süreçlerin kurgulanmasında rol oynar.

 Beşer düzeyine ulaşana kadar, varlıklar bitki ve hayvan bedenlerini kullanırlar (bu verileri ayetlerle desteklemek isteyenler Nuh suresi 10-20 arasındaki ayetleri inceleyebilirler) uzun zamanlardan sonra ve gerektiğinde başka uygun gezegenlerde bu süreçleri geçirdikten sonra, deneyimlemeleri gereken realitelerin ve bilinç düzeyinin gerektirdiği insan bedenlerini kullanmaya başlarlar. Doğdukları gezegen üzerinde bir devre boyunca defalarca enkarne olurlar, bunun sürekli, tekrarlanan ve bir noktaya odaklı olması biçimine reenkarnasyon adı verilir. Devrenin sonuna doğru birçok yaşamlar sonucunda, öz bilginin artırılması, bilincin yükseltilmesi ve varlığın idraklenerek, bilgiyle hareket eden ve gelişmiş vicdani değerlere sahip olması yönünde evrimleşmesi hedeflenir. Yaşamlarımızın amacı ve Sonsuz Yaratan'ın bizleri evreden evreye geçirmesi budur. Kıyamet süreci tüm bu elde edilen bilgilerin varlık özelinde toparlanması ve evrenin farklı noktalarında, daha da yüksek deneysel aşamalarda Yaratan'ın yolunda hizmet edebilecek kapasiteye ulaşabilmesidir. Cennet bu okulu bitirmenin ve o yüksek aşamaların bilgisi ve sevincine erişebilmektir. 

Bu yazdıklarım kaynağını, deneysel ruhçuluktan ve ruhsal tebliğlerden elde edilen verilerden alır. Yüksek bir anlayışa ulaşabilmek için bu bilgileri incelemek gerekir ve bu durum, kendisini tanıma yolunda adım atmak isteyen herkes için elzemdir. İncelemek isteyenler için, konu ile ilgili Kuran ayetleri şunlardır: (30-11), (30-27), (84-19), (71-18), (2-28), (56-61), (10-04), (10-34), (27-64), (29-19)

Sirius Misyonu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...