19 Eylül 2022 Pazartesi

İÇSEL TEPKİ

Ne hakikat sizi özgür kılabilir ne de çektiğiniz ızdırap... Kendinizi ancak yine kendiniz özgür kılabilirsiniz. Tesir odaklarına karşı içsel tepki oluşturacak düşünme süreçleri geçirmeniz, elde edilen verileri içselleştirerek öz bilgi haline dönüştürmeniz ve bu yolla evrimsel üst bir basamağa çıkabilmeniz gerekir. Aklın sınırlandırıcılarını gidermek net ve özgür bir bakış açısı sağlar, dogmalar yıkılır. Ne yaşarsanız yaşayın, olan bitenin üzerine neden sonuç ilişkisi kuramıyorsanız, tekrarlanan döngülerde otomatik bir yaşam sürüyorsunuz demektir. İdrak, varlığın bu döngülerde, etkisi altında kaldığı tesirlere karşı irade göstererek, Yaratan'ın bahşettiği biricik hediyesi olan düşünme kabiliyetini kullanması sonucu belirir. Ve sizin cennetiniz idrak üzerinedir.

İçsel tepki geliştiremediğiniz müddetçe hiçbir bilgi ya da gerçeklik sizi yükseltemez ya da çektiğiniz hiçbir acı sizin dönüşmenize katkı sağlayamaz, bunu, içinize dönerek kendiniz için yalnızca siz yapabilirsiniz. Bunun için de çaba göstererek yaşam içinde idrakli olmak gerekir. İdrakli olmak, bilerek yaşamayla yani olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilmekle mümkündür. 


Burak Cömertler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...