17 Ekim 2022 Pazartesi

DOGMA

Bilincin genişlemesi ve yükselmesi, dogmaların çözümlenmesi ile paralel gerçekleşir. Sorgulanmamış sabit düşünceler ve katılıklar ortadan kalkmaya başlayınca, varlığın davranışları yüksek benliğine, özüne daha da yakınlaşır ve uyumlu hale gelir. Anda olan Yaratan'a yakınlaşmanın, geçmiş ve gelecek imgelerinin büyüsel tesirlerinden uzaklaşarak, meditatif, duru bir zihne sahip olabilmenin yolu bu kalıpları kırmaktan geçer. İdrakli varlık, tekrarlayan döngülerin ötesine sorgulayarak ve sağlıklı neden-sonuç ilişkileri kurarak geçebilir. Varlığın kendini bilebilmesi ve içindeki tanrısallığı keşfetmesi süreci bu şekilde işler. Teoride, kendimize ne kadar çok 'neden' sorusunu korkmadan sormayı başarabilirsek, pratikte bir o kadar aşama kaydeder, bilincin hamlığını giderebilir ve varoluşa dair farkındalık kazanabiliriz.

Her ne kadar kendimizi aşkın bilinç halleri içerisinde hayal etsek de pek çoğumuz sorgulanmamış kalıplardan oluşturduğumuz türlü zırhlarla etrafımızı çevirmekte oldukça ustayız. Bir aşamaya kadar bunlar mutluluk, huzur ve güven hissi sağlayabilir. Ama farkına varmak ve görünenin ötesine erişmek isteyen varlık için, diğer bir aşamada bu katılıkları çözümlemek; bir dağın yamacına tırmanırken, bu yolda ter dökerek mücadele etmek ve ulaştığı her yeni dinlenme noktasında ufkunun ne kadar genişlediğini fark ederek, varoluş gayesini yerine getirebilmesinin mutluluğuna varmakla eşdeğer bir hal alır.

Şunu net olarak belirtmek gerekir ki, yüksek evrim aşamalarına ulaşmak ve dünya okulunu bitirmek isteyen her varlık, kendisini yeterli sevgi ve idrak düzeyine çıkarabilmelidir. Bunları yapabilmek için de bilerek yaşamalı, bilincini yükseltmeli ve vicdanını, nefsinin aksi istikametinde geliştirebilmelidir. Bunu ancak, herhangi bir dinsel, mezhepsel otomatizma ihtiyacı hissetmeden, kendi içsel denetim mekanizmasını kurarak, vicdanının katılıklarını gidererek herkes yalnızca kendisi için yapabilir. Musa'nın, asası ile vurduğu taşlardan akan pınarlar, katılaşmış nefis ve vicdanların dönüşümünü sembolize eder. Bu da ancak sevgi, bilgi ve sorgulama ile gerçekleşebilir.

Sirius Misyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...