27 Ekim 2022 Perşembe

GÜVEN DUYGUSU

Sizi güvende hissettirmesi gereken şey malınız, mülkünüz, gücünüz ya da mevkiniz değil, eriştiğiniz yüksek bilinç ve geliştirdiğiniz vicdanınız olmalıdır. Madde illüzyonu yıkılır, dağılır ve yenilenir. Realiteler geçicidir ve salt güven hissi sadece bir yanılsamadır. Maddesel unsurlarla etrafınızı çevreleyebilir ya da inanç kalıplarınız içerisinde sorgulamadan, huzurlu, hazlarla dolu bir ömür geçirebilirsiniz. Bu kısır döngüler sizi, sahte bir güven hissinin ötesine geçiremeyecek ve konfor alanınızdan çıkmanızı engelleyerek, tekamülünüzü negatif yönde etkileyecektir. Yaşamsal realiteleri ulaşılacak birer amaç değil, üst bilince erişmek için kullanılıp geçilecek birer araç olması gerektiği ve mutlak güven hissinin erişmeye çalıştığınız özünüzde, Mutlak olan Yaratan'ı arayışınızda olduğunu anımsayabilirsiniz.

Gece suladığınız ekinlerinizi, sabah uyanınca sapasağlam, yerinde bulabileceğinizin garantisini kim verebilir? 

Etrafınızı ördüğünüz, size güven ve güç veren maddesel unsurlara sahip olduğunuzu sanırsınız ama aslında onlar size sahip olurlar. Üçüncü yoğunluk derecesi korku ve güvensizlik hissinin hüküm sürdüğü, karışık, iç içe geçmiş enerjilerin ve kaos hissinin epey etkin olduğu tekamül düzeyidir. Maddesel, fiziksel, politik, dinsel ya da ailesel... türlü realiteler düzeyinde güç sahibi olmak, bu yoğunluğu deneyimleyenleri kendisine bağlar, güven hissi verir ve yaşamı realitelere odaklı, bağımlı kılar. Beynimiz, her ne kadar yaşamda kalmaya ve güven duygusunu, arzular ve istekler ile pekiştirmeye odaklı olsa da, bu hallerin geçiciliğinin farkına varılmalıdır. Mutlak güven duygusuna, yıkılmaya mahkum madde realiteleri düzeyinde değil, varoluş, evren ve işleyişi hakkında idraklenerek, Mutlak olan Yaratan'ı arayarak ulaşılabilir.

Burak Cömertler













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...