7 Ekim 2022 Cuma

KADER PLANI

Her enkarnasyon öncesi, biz henüz spatyom yani ahiret aşamasındayken evrim ihtiyacımız ile doğru orantılı olarak yüksek benliğimizin, ihtiyaç halinde rehber varlıkların desteğiyle oluşturduğu yaşam kurgusudur. Mesleğimiz, cinsiyetimiz, kullanacağımız bedenin yapısı, içine doğacağımız aile, millet, yaşam şartlarımız vb. gibi türlü unsurlar bu şuur düzeyinde, en verimli tekamül sürecini geçirmemiz için titizlikle belirlenir. Tüm bu şartlar geçicidir, görecelidir ve her yaşamda değişkenlik gösterir. Yapılan planlama, gidilecek güzergahın sınırlarını, yapısını ve rotasını belirler. Yaşamın özü, bu yolculuk esnasında geçilecek istasyonları amaç edinmekten öte gidilecek olan bu yolu her anıyla dolu dolu yaşamaktan, yolda kalarak gözlem yapmaktan ve içimizdeki tanrısallığı deneysel süreçler geçirerek keşfetmekten geçer.

Kaderimizin belli olması, ne yaşayacağımızın belli olduğu anlamına gelmez. Gideceğimiz güzergah, uğrayacağımız istasyonlar ve üzerimizdeki giysiler genel hatlarıyla bellidir ama yaşayarak her anıyla yolculuğun karakterini biz belirleriz ve içeriğini biz doldururuz. Elbette bu plan değişmez değildir, yaşamın seyri, bizim tepkilerimize ve gözlem ihtiyacımıza göre zaman içerisinde değişkenlik gösterebilir. Kendimizi içinde bulacağımız durum ve olaylar ya da tanışacağımız insanlar her zaman bir nedenden dolayı gelişimimize katkı sağlamak için var olacaklardır. Bazı karmik yükler ile dünyaya gelebiliriz. Yaşayacağımız olaylar bu yükleri ortadan kaldırabilmemiz için gerekli olan vicdani gelişimi sağlayacak tesiri üretirler. Bir aile bireyi olarak göreceğimiz vazifeden tutunda, toplumsal bir eylemde almamız gereken bir rol ile bireysel ve kitlesel ölçekte üstlenebileceğimiz vazifeler yine bu planlama ve göstereceğimiz çaba ile ihtimaller dahilinde olacaktır. Ölüm bir dinlenme, Yaratan'ın, yapılan gözlemleri özümsemesi ve varlığın, yeni bir aşamaya geçişinin planlanması sürecidir. Eğer farkederseniz, bu planlamalar sizin liyakatiniz oranında yapılır. Giderek daha yüksek mertebelerden varoluşu deneyimlersiniz, sevgisi ve ışığıyla Sonsuz Yaratan da sizinle beraber deneyimler. 


Burak Cömertler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...