10 Ekim 2022 Pazartesi

UYAN

 Bir varlığa ya da topluluğa hitaben söylenen 'artık uyanın!' ya da 'ne zaman uyanacaksınız?' tarzı cümleler, hitap edilen varlıkların realitelerine saygısızlıktan başka bir şey değildir. Her varlık bir diğerine göre farklı evrim aşamasında ve ihtiyacında olabilir. Dönüşüm, ancak kazanılan tecrübeler, çekilen ızdıraplar ve elde edilen farkındalıklardan sonra varlığın içsel olarak kendisini keşfetmesiyle sağlanır ve bunu özgür iradesiyle kendisinin talep etmesi gerekir. Uyanma süreci herkes için farklı gelişen, subjektif ve kişinin yalnızca kendi içine dönerek geçirebileceği bir süreçtir. Bilge insan, diğer bir varlığın realitesini anlayıp ona saygı gösterebilen insandır. Her varlığın tanrısal özü farklı karakterdedir, dolayısıyla izleyeceği yol ve tesir kaynaklarına vereceği tepkiler ve bunların süreleri de farklı olacaktır.


"Ben uyandım, bakalım siz ne zaman uyanacaksınız?"

"Ben bu bilgilere hakim oldum, ya siz bunları anlayabilir misiniz?"

"Siz bunları kaldırabilir misiniz acaba?"

Spiritüel ego dönüştürülmesi en zor egolardan birisi olabilir. Kendi bildiğini en iyisi olarak gören, başkalarını dinlemekte güçlük çeken ve karşısındakilere üstten bakarak uyanmaları için sürekli uyarılarda bulunan tavırlar ve yaklaşımlar kuşkusuz zararlı ve anlamsızdır. 

Her varlığın yolu özgündür, aydınlanma biçimi eşsizdir. Bir kimseye talep etmediği sürece bilgi verilmemesi gerektiği gibi, uyanma ve bir öte aşamaya geçme isteği de varlığın içinden gelmelidir. Gelişmesi gereken içsel tepki, özgür irade sahibi olan varlığın kıyas yapıp neden sonuç ilişkisi kurabilmesine bağlıdır. Bir realiteden üst bir realiteye geçiş baskı ya da dikte yoluyla değil, tüm şartlandırma ve tesirlerden arınmış bir biçimde kişinin kendi içinden gelmelidir.


Sirius Misyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...