22 Kasım 2022 Salı

YALNIZLAŞMA

Erişilen farkındalık, yalnızlaşmanın elbette en büyük sebebidir. Bilge bir yalnızlığı, sorgulamamanın derin hipnoz etkisine ve huzuruna tercih eden varlık; yolda kalabilmenin, ilerlemenin ve umudun imgesini tüm zorluklara rağmen sağ cebinde taşır. Bu imge bazen kor alevlere dönüşür, deler geçer bedenini; bazen de çiçek açar, kendisini aşar... Varılan her durak, yeni bir mutluluk evresinin bilgisini içerisinde barındırır. Kaderidir her varlığın ilerlemek, bu sevgi yolunda keşfederek O'nu, gözleyerek her baktığı yerdeki yansımasını ve gerçekleştirerek kendisini, kendi iradesiyle adım adım...

Uyanış sürecinde misiniz?

Siz konuşmaya başlayınca etrafınızdaki insanlar size garip garip mi bakıyor?

Anlaşılmadığınızı mı düşünüyorsunuz?

Yoksa, giderek yalnızlaştınız ve size uyum sağlayacak, benzer frekanstaki varlıklarla karşılaşamama gibi korkularınız mı var?

Lütfen endişelenmeyin, elbette ki bu yazı dertlerinize derman olacak çözümü kendi içinizde bulabilmeniz için gerekli olan tesiri şiddetli bir biçimde bünyesinde barındırıyor. 

Önden şunu belirtmem gerekir ki, bir illüzyonun içerisinde ilerliyorsunuz ve evet bazen önünüzü görememeniz de pek normal. Evrimsel süreçte logosun katalizörlerden daha da yüksek verim alabilmek için, bilincin yapısını böldüğünü ve perdeleme süreçleri geliştirerek, bilinci ve bilinçdışını birbirinden farklı ama aynı zamanda birbirine bağlı iki yapı haline getirdiğini anlıyoruz. Unutma süreci, özgür irade sapmalarını, dolayısıyla deneyim çeşitliliğini artırıyor. Sezgiler, rüyalar, ilhamlar, tebliğler... enerjinizi kendi cehdinizle çivit rengi çakraya ulaştırabildiğiniz ve sonsuz zekaya erişebildiğiniz ölçüde perdenin ötesiyle bağlantı kurabiliyor ve yüksek benliğinize yaklaşabiliyorsunuz. Saydığım kanal mekanizmaları üzerinde yoğunlaşmanız, süreci idrak etmek ve tekamülden yüksek verim almak için oldukça önemlidir.

Bilgi ve düşüncenin yaratımı realiteyi oluşturur. Sizi dar kalıplardan ve sınırlı bakış açılarından kurtararak farkındalığınızı artıracak yegane unsur kendi mücadelenizle başaracağınız realite geçişidir. Her yeni realite yeni geniş bir farkındalık, yeni bir bilginin kavranması ve onu yaşam içerisinde deneyimlenmesi ile mümkün olabilir. Sağlam kaynaklardan sağlam bilgileri talep etmeli, kıyas yaparak, mücadele ederek onları özümsemeye çalışmalısınız. Bilincinizdeki dogmaların çözümlenmesiyle de birlikte, giderek ayaklarınız yere daha sağlam basar hale gelebilirsiniz. 

Bu süreçler, meditasyonlar, imgeleme ve şifa çalışmaları ile bir öte aşamada devam edebilir. Ne kadar yüksek bir imajinasyon kudretine sahip olduğunuzu anlayacak ve yaratım gücünüzü giderek daha da çok keşfedeceksiniz. Anda kalmanın, zihninizi kontrol edebilmenin dolayısıyla idrakli olabilmenin ve düşündüklerinizle yaptıklarınızın üst üste örtüşmesinin hazzını duyabileceksiniz. Çakralar ile ilgili bilgilerinizi genişletmeniz, ayrıca yaşamın içindeki sembolleri okuyabilmeniz sizi daha da güçlü ve içinde bulunduğunuz farkındalık hallerini anlamlı kılacaktır. Bu noktada semboller üzerine araştırma yapmanız elbette rüyalarınızı çözümlemeniz için de oldukça faydalı olur.

Bu haller azminize göre, sizi giderek daha da çok kendinizi keşfedeceğiniz süreçlerin içine çekip duracaktır. Sonu yoktur. Tanrı'nın bilgisi sonsuzdur. Dolayısıyla deneyimlenecek realitelerin de sonu yoktur. Her an, her hareketiniz tanrısal birer eylemdir ve bazen yalnız hissetseniz de, güçlü ve sağlam ilerleyebilmek için, gerekli içsel farkındalığa yine ancak kendi kendinizi ulaştırabilirsiniz. Ruhsal planların ve rehber varlıklarınızın her daim sizinle birlikte olduğunu, yalnız olmadığınızı anımsayabilirsiniz.

Burak Cömertler







 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...