29 Mayıs 2023 Pazartesi

NEGATİF KUTBİYET

Üçüncü yoğunluk derecesi pozitifinden mezun olacakların yanı sıra negatifinden mezun olacak varlıklar da vardır. Bu özgür irade sapmasını deneyimleyen varlıklar, pozitifin aksine, maddesel güç ve kontrolü ellerinde bulundurdukları kader planlarıyla yeryüzüne gelirler. Diğer varlıkları etki altına alarak, onların özgür iradelerini ele geçirmek ve üzerlerinde egemenlik sağlamak en yüksek motivasyonlarıdır. Kendilerini tanrısallaştırarak diğerlerinden ayrıştırmakta ustalaşan bu varlıklar, genellikle dinsel ve toplumsal dogmaları kullanarak hakimiyet sağlarlar ve haz odaklı, maddeci bir anlayışı benimserler. Pozitifin benimsediği birlik kavramının aksine, ayrıştırıcı egosal tutumlar geliştirerek bölme ve yönetme eğilimindedirler. Bunu da, düşünme ve irdeleme yeteneklerini gasp ettikleri varlıkların algılarını kontrol altında tutarak gerçekleştirirler.

Tesirler bütünü olan varlıklar enerjilerini odakladıkları düzlemde, düşünsel algı kapasiteleri oranında idrakli tekamül süreçleri geçirebilirler. Kontrol altında tutulan ve iradesi yönlendirilen bir varlık, henüz otomatizma ile hareketlerini biçimlendiren, yönetilmeye ve yönlendirilmeye açık bir varlıktır. Kontrol edildiğinin henüz farkında değildir. Sorgulamama hali onu kısır döngülerin içerisine hapseder. 

Negatif varlıklar bu durumdan faydalanmayı ve etki altına bıraktıkları varlıkları köleleştirme yolunu benimserler. İdraklenerek, pozitif yönde evrim atılımı yapması gereken zihinleri geri bırakarak kendi kutbiyetlerini artırırlar. Pozitifin sevgi ve idrak yönünde gerçekleşecek olan hasadı; negatif varlık özelinde ne kadar çok varlığı paralize edebilmesi ve kendini ilahlaştırabilmesi ile başarıya ulaşabilir.

Bilgi aktarıcı, kendini evrenden ve Yaratan'dan ayrı görmeyen pozitif varlıklar gibi geçirgen değillerdir. Bilgiyi ve farkındalığı diğer varlıklar üzerinde egemenlik kurmak ve kendilerini ayrıştırmak için kullanmayı tercih ederler. Dinsel metinlerde geçen 'Yaratan'dan başka rabler edinmek' deyimi bu noktada, negatif varlıkları izleyip yörüngelerinde dönen varlıklar için kullanılır. 

Maddi zenginlik, makam, mevki ya da iletişim kanalları bu varlıklarca kullanılan temel kontrol araçlarıdır. Ayrıca sağlıklı beden yapılarında yaşayarak dünyaya oldukça bağlı tavırlar sergilerler.

Burak Cömertler

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...