12 Temmuz 2023 Çarşamba

DUYGUNUN REHBERLİĞİ

 Bir varlığın kendi enerjisinin farkında olup, bunu kontrol edebilmesi ve gereken düzleme kanalize edebilmesi o varlığın gelişmişliğiyle doğru orantılıdır. Verim alma noktasında sıklıkla sorun yaşadığımız ve bizi tüketen yegane unsur duygularımızdır. Duygular, gölgelerimizle yüzleşmemiz ve yaşamda gereken tepki biçimlerini geliştirebilmemiz için bize yol gösteren ve rehberlik yapan zamana ait yönlendiricilerdir. Dolayısıyla zihinde beliren bu unsurları analiz etmek, onlardan ötürü yargılamak, eleştirmek, çatışmak veya sinirlenmek enerjinin zaman düzleminde hapsolmasına ve tükenmesine yol açacaktır. Bu durum, varlık enerjisinin toparlanarak çözüm ve dönüşüm için kullanılmasının önüne geçer ve ayrışma yaratır. Oysa ki varlık andadır ve arzu edilen dönüşüm zaman düzleminde değil, içinde bulunulan şu anda gerçekleşebilir. Duyguların rehberliğine erişebilmek için onları bütün halde, sadece görmeyi istemek gerekir. 

Duyguların etrafında dolanmak yerine, şu anda dönüşebilmek için ne söylediklerine odaklanmak enerji kaybını azaltır ve verimli yaşamanın yolunu açar. Bütün halde odaklanarak görmek, ayrıştırılan duyguları iyi dereceden algılamaya, anlamaya, dolayısıyla onlarla bütünleşmeyi sağlar ve varlık enerjisinin çözüm için derlenip toparlanmasının yolu açılır. Bu sayede duygular da gerçek yönlendirici görevlerini yerine getirmiş olurlar. Enerji israfının önüne bu yolla geçilebilir, öz ile bağlantı kurularak sevgiye erişilebilir ve realiteye hakim olunarak üst evrim basamaklarına tırmanılabilir.

 Acı çekmek, korkmak, kaygılanmak ancak bize ne demek istediklerini anlayabildiğimiz zaman kıymetlidir. Diğer türlü sadece onların esiri olup tükeniriz. 

Burak Cömertler








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...