30 Ekim 2023 Pazartesi

TEZAHÜR

 Yaşam örüntülerine dikkatle odaklanıldığında sınırsız ve birleştirici olduğu fark edilen tüm olguların, Yaratan'ın sevgisinin ve ışığının tezahürü olduğu anlaşılır. Sevgi sınırsızdır ve andadır. Sevgiden doğan merhamet ve barış eylemleri birleştiricidir. Düşünce ise sınırlıdır ve zamandadır. Düşünce ve duygunun illüzyon içerisinde karşılığı olan realiteler ayrılık yaratır. Bu ayrılıkların giderilmesi, özgür irade sapmalarının algılanarak idrak edilmesi ve realiteler üzerinde hakimiyet kurulması ile mümkündür. Sınırsızın, sınırlı olanı gözlemleyerek anlamlandırması ve aradaki bağı illüzyon içerisinde keşfetmesi, kendisini tanımasının ve özündeki sevgiyi açığa çıkarabilmesinin yoludur.

Sınırları olan, değişken ve tükenen yaşam unsurlarını kavrayabilmek, illüzyona dair temel bir farkındalık kazandırdığı gibi tüm bunlara kaynak olan sınırsız kapsayıcı sevginin de anlaşılmasını kolaylaştıracaktır. Sınırsız olanın, kaynak olduğu sınırlı ortamlarda, illüzyonatif imajlar sayesinde kendisini gözlemlemesi ve anlaması madde düzleminde geçirilen enkarnasyon süreçlerini tanımlar. 

Duygu, düşünce ve bilginin karşılığı olan millet, ırk, meslek, din, gelenek, cinsiyet vb. türlü iç içe geçmiş realiteler ayrıştırıcıdır ve tüm bunlara ait deneyimler algılanarak meydana getirdikleri sapmalar giderildiğinde sevgi deneyleri de başarıyla gerçekleştirilmiş olur. Bu düşünce unsurları varlığı kontrol altında tuttuğu sürece varlık şartlanmıştır, yani illüzyonun kontrolü altındadır. Ama varlık, bunların meydana getirdiği kısır döngülerin üzerine özden gelen sevgiyle çıkabildiği zaman özgürdür ve sınırsız olana uyumlanmıştır.

Burak Cömertler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...