11 Aralık 2023 Pazartesi

İLAHİ İDARE MEKANİZMASI

 Ruhsal planlar ya da ilahi idare mekanizması diye adlandırılan varlık ve varlık sistemleri de tıpkı dünya üzerinde yaşayanlar gibi evren içerisinde tekamül eden ve bu yolla fonksiyon görerek Sonsuz Yaratan'a hizmet eden bilinç odaklarıdır. Bazılarımız onları melek adını verir, bazılarımız ise uzaylı varlıklar olarak tanır. Hepsi aynı kapıya çıkar. Üçüncü yoğunluk derecesi bilincine sahip varlıklar üzerinde maddenin büyük oranda hakimiyeti söz konusuyken, bu üst boyut varlıkları için ruhsal hakimiyet söz konusudur. Evren içerisinde her varlık bir alt bilinç düzeyindeki varlıkların tekamülünden sorumludur ve farkında olunsun ya da olunmasın hepsi birbirleriyle etkileşim içindedirler.

- Bu sorumluluk bilgi aktarımı ve tekamül süreçlerinin gözetilmesi biçiminde gerçekleşir. Evren içerisindeki varlıklar madde illüzyonu dahilinde farklı benlik düzeylerinde dağılmış gibi görünse de birlik söz konusudur ve üst kademe her zaman bir alt kademenin elinden tutar. Adım adım keşfedilerek birlik olgusu varlıklar tarafından deneyimlenir.

- Melek diye tabir edilen kavram bir tek varlığı ya da vazife gören iç içe geçmiş varlık sistemlerini temsil edebilir. Örneğin bir peygamber ya da dünya üzerinde enkarne olmuş görevli yüksek bir varlık  başkalarına hizmet edebilmek için kendi planından aldığı ışığı büyük oranda yayma kabiliyetine sahip olduğu için bir melek olarak adlandırılabilir. Aynı zamanda iç içe geçmiş örgüsel varlık sistemlerinden oluşan ve farklı kozmik fonksiyonlar gören Cebrail ya da Mikail gibi vazife sistemleri de melek olarak adlandırılır. Dünya insanları da evrim süreçlerinin ileri aşamalarında bu varlık sistemlerinin birer üyesi olacaklardır. Bilgi sonsuzdur, tekamül sonsuzdur.

- Bu planlar ya da mekanizmalar himaye ettikleri varlıkların gelişimini gözetirken bilinç düzeylerine karşılık gelen dinler, ilhamlar ya da tebliğleri kullanırlar. Dinsel metinler ve göksel bilgiler Yaratan adına bu sistemler tarafından gönderilirler. Sadece göreceli bir varlığın gerçekleştirebileceği yazma ve yazdırma gibi bir eylemi Mutlak Yaratan'ın direkt gerçekleştirmesi söz konusu değildir. Peygamber ya da yıldız tohumu olarak bilinen üst boyut varlıkları da bu yollarla ve bir yandan gezegenin frekansının yükseltici görev yapmaları açısından enkarne olabilirler ve bilgi aktarımı yaparak öğrenme/ öğretme süreçleri geçirebilirler.

- Üçüncü yoğunluk düzeyi beşerinin yüzeysel zaman algısı özgür irade seçiminin yapılmasına ve negatif ya da pozitif kutbiyet seçiminin yapılmasına olanak verir, çünkü henüz zaman üzerinde iyi oranda bir hakimiyet sağlanamamıştır. Ruhsal planların tekamül süreçlerinde ise küresel zaman anlayışı söz konusudur. Bu da aynı zamanda üst boyutun ve maddeye farklı yüksek bir aşamada hakim olmanın kapılarını açar. Zamanın hakimiyeti maddenin hakimiyetidir.

Burak Cömertler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...