29 Ocak 2024 Pazartesi

YARATAN VE SEVGİ

Her varlık ayırt etmeksizin Sonsuz Yaratan'ı içinde taşır. Bu yaratıcı gücün bireyselleşmiş ve benlik kazanmış bölümleri, özgür iradeleriyle yönlendirebilecekleri ve bu yolla hareket, mekan ve zamana bağlı illüzyon öğelerini oluşturarak deneyim süreçleri geçirebilecekleri enerji alanlarından meydana gelen evrenleri oluştururlar. Yani, evrenler Yaratan'dan ötürü yaratan olan varlığın eseridir. Bu enerjetik illüzyon yapıları, Sonsuz Yaratan'ın meydana getirdiği sevgi ve ışık düzeninin devinim eden tezahürüdür. Sonsuz Yaratan ile birlikte deneyimleyen varlıklar bu evren düzeninin içerisinde adım adım keşfederek açığa çıkardıkları sevgi ve ışığı gözlem yoluyla, kanal olarak Sonsuz Yaratan'a aktarırlar. Sonsuzdan potansiyel alan varlık, kendinden ayrı olmayan Yaratan'a bu yolla, Sonsuz zekanın yükselişine ve veri elde edilmesine katkı sağlayarak hizmet ederler.

Varlığın fonksiyonu, yaşamlar boyu deneysel süreçler geçirerek anın barındırdığı sevgiyi açığa çıkarmaktan geçer. Yaşamların amacı budur. Bu yüzden sevgi denilen kavram sanıldığı gibi bir duygu değil; sırasıyla odaklanmak, algılamak, anlamlandırmak ile ilgili gelişen bir olgudur. Sevgi realitesinin dersleri de bu şekilde verilir. Madde olan duygunun ve düşüncenin üzerinde farkındalıkla hakimiyet kurabilmek ve realite geçişi sağlayarak üst bilinç aşamalarına ulaşabilmek de bu yolla hem sevginin tezahürünü sağlar hem de varlığın evrim basamaklarını tırmanmasını temin eder.

Burak Cömertler


Kaynak: Ra Bilgileri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...