19 Mayıs 2024 Pazar

RUH

Ruh kavramı en temelde sonsuz yaratıcı enerjiyi ve sonsuz zekayı temsil eder. Sonsuzluğun özgür iradesini kullanarak sonsuz enerjiye odaklanması, kaynak olan sonsuz yaratıcı enerjiyi açığa çıkarır. Bu enerjinin, bireyselleşmiş, şekillere ve formlara bürünen, göreceli varlık ve varlık sistemleri tarafından boyutlar içerisine yönlendirilmesi ise deneyim alanları olan evrenleri meydana getirir. Özgür irade sahibi sonsuz sayıda varlığın, sonsuz farklı tercih yaparak yönlendirdiği bu enerji, zaman ve mekan dahilinde yaşam örüntülerini açığa çıkarır ve madde illüzyonunun kurulmasına sebep olur. Ruh, yani sonsuz yaratıcı enerji bu illüzyonun oluşmasına kaynak olurken, bu enerjiden ayrı olmayan benlik sahibi varlıkları aracılığıyla gerçekleşen tüm yaratım süreçleriyle birlikte de, varoluşun her zerresinde yer almış olur.

Sonsuz yaratıcı enerjinin bireyselleşerek benlik kazanması, özgür irade sahibi, yaratılmış ve Yaratan'dan ayrı olmayan varlığın tezahür etmesini sağlar. Bir evren varlığı olan yüksek benlik, bu bireyselleşen, aşkın zaman ve mekan hallerinde tezahür eden ilk benlik yapısıdır. Bu noktadan sonra benliğin benlikten ayrılması biçiminde gerçekleşen enkarnasyon süreçleri, yüksek benliğin hakimiyetinde, holografik tarzda beliren madde illüzyonunda, uygun zaman ve mekan şartlarında, gerekli sonda aracı olan beden yapılarıyla deneyim süreçleri geçirilmesini sağlar. Yani şunu anlıyoruz ki, bütünsel olan ruhsal enerji, seperasyona neden olan benlikler aracılığıyla limitlenir ve uygun maddi sahaya yönlendirilir. Bu yönleniş tüm yaratımın ve yaşamların kaynağını oluşturur.

Sizin bireysel olarak ruhunuz olduğunu düşündüğünüz şey, bu sonsuz yaratıcı enerjinin sadece bir illüzyon yapısı olan benlik ile sınırlandırılmış ve yönlendirilmiş halidir. Bu yüzden yaratılmış varlığın bir yüzü sonsuzluğa bakarken, diğer yüzü her zaman sınırlı bir varlık olarak gözlemlediği sınırlı maddi sahalara bakar. Bu yolla evrende fonksiyon görür, sevgiyi keşfeder ve evrim basamaklarını tırmanır. 

Hakiki varlığınız olan yüksek benlik tarafından dizayn edilen yaşamlar, katmanlı beden yapılarıyla, görünenin aksine derinlikli bir varlık kesitinin oluşmasını sağlar. Bu kesit dahilinde birbirinden ayrılan, farklı gelişmişlik düzeyindeki tüm benlikler her zaman limitlidir, dizayn edilmesi gereken mekanik örüntülerdir ve ruhsal kudretinizin farklı hallerde belirmesidir.. Benlikler her zaman daralmanın ve sınırlamanın kaynağıdır. Öte yandan da tüm yaşam, benlikler üzerinden tezahür eder. Bu noktalardaki dönüşüm varlığın evrilmesini sağlar

Gözlemlenen ayrık yaşam görüntülerinin ve seperasyona neden olan limitli benliklerin ötesinde, tüm ruhsal kudretin sonsuz ve mutlak bir bütünlük oluşturduğunu ve bütünlükten ötürü meydana gelen tüm varlık bileşenlerinin birbirinden ayrı olmayan ve birbirinin yansıması olan ruhsal birimleri meydana getirdiğini fark edebiliriz.

Burak Cömertler


Kaynak: Ra Bilgileri



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...