11 Haziran 2024 Salı

YARATAN VE DENEYİM

 Yaratan'ı tanımak deneyimlerin içselleştirilmesi ile mümkündür. Evrendeki her aksiyon sonsuz yaratıcı enerjinin eseridir. Deneyim, kök çakradan giren sonsuz yaratıcı enerji halinde, varlığın ihtiyacına uygun çakrada içsel enerjiler ile kesişir ve bu enerji alanında yoğunlaştırılır. İhtiyaç duyulan realiteler bu düzeyde deneyimlenir ve elde edilen veriler her çakra düzeyinde değerlendirilerek anlamlandırılır. Limitli benlik ve beden yapılarına sahip varlıklar sonsuzdan potansiyel alarak bu yolla evrende fonksiyon görürler. Sonsuz Yaratan'ın yarattığı varlığın her zerresinde olması budur ve birlikte deneyimlediği varlıklarla kendisini tanıması bu şekilde meydana gelir.

Sonsuz yaratıcı enerjinin kalp çakrası düzeyine çıkarılabilmesi ve bu düzeyde deneyim aranması, varlığın, sevgi ve idrak aşamasının derslerini aldığını gösterir ki bu durum hasata uygunluğun yani dünya okulunda son aşamalara gelindiğinin göstergesidir. 

Sınırlı benliklerin üzerine sınırsız sevgi anlayışıyla çıkılması, katı tutum, anlayış, şartlanma ve sorgulanmayan öğretilerin geride bırakılmasıyla mümkün olur. Birlik, dayanışma, merhamet ve bağışlama anlayışları bu düzeyde gelişir, otomatizma yerini yarı idrakli hallere bırakır ve sorumluluk bilinci gelişmeye başlar. Varlık, bağışladığının aslında kendisi olduğunu idrak eder. Bu durum karmaya sebep olan titreşimsel düzensizlikleri sonlandırır. Geriye bakış azalır, zaman düzlemine hakimiyet gelişir.

Enerjinin çivit rengi çakraya çıkarılabilmesi, varlığın perdeyi delmesinin, sonsuz zeka ile bağlantı kurarak zeki enerjiyi kullanabilmesinin ve bu yolla bilgelik düzeyinde sevgi eylemleri gerçekleştirmesinin yolunu açar. Rüya, şifa, kanallık gibi yöntemler bu enerji alanı düzeyinde gerçekleşir. 

Yaratan'ı artık anlamsız hikayelerde, ne olduğu belirsiz rivayetlerde, kapalı belirsiz anlatımlarda, inanç düzeyindeki bağnaz anlayışlarda değil; idrak edilen ve bilimin ışık tuttuğu aydınlık yollarda aramak kişinin kendi tercihidir. Keşfettiğimiz yüce enerjetik sistem salt ve sınırsız sevgi düzeninden başka bir şey değildir. Sonsuzluk bizim içimizde ve biz ondan kesinlikle ayrı değiliz.

Burak Cömertler


Kaynak: Ra Bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REENKARNASYON

 Enkarnasyon şuur değişimidir. Reenkarnasyon ise bir gezegen devresinin öğretim süreçlerini tamamlayabilmek için geçirilen sıralı enkarnasyo...