11 Eylül 2024 Çarşamba

SINAV

 Kopulamayan, hayır denilemeyen noktaya kadar varlığın sınavı sürer. Bu durum belki bir ömür bile devam edebilir. İçinde bulunulan hal, varlığa döngüler halinde düzenli olarak ızdıraba neden olan tesirler aktarır. Güven ve konfor arayışı, onu korkusundan tepki geliştiremez hale getirir. Korkusuyla yüzleştiği takdirde gerçekleşmesi muhtemel negatif durumların imajları onu hareketsiz bırakır. Fark edilemeyen şudur ki, varlığın sınavı tam olarak bu noktadadır. Yeni ihtimallerin tomurcuklanması için bazı eskimiş halleri cesurca geride bırakmak gerekir. Korku ile yüzleşebilmek maddenin o anda mağlup edilmesini sağlar. İnsan, korkarak kendisini sınırlandırır ama, ötesine geçebilecek iradeyi gösterdiğinde nasıl özgürleşeceğinden, Yaratan'ın ona nasıl yüksek ihtimaller hazırladığından bihaberdir.

Yaşam bir illüzyon yani yanılsamadır. Direnç gösterilen, acı hissedilen, ızdırap ve suçluluk duyulan noktada, varlığı limitleyen imajların ötesine geçme iradesi gösterildiğinde, hakiki özgürlüğe kavuşulur, illüzyonun sebep olduğu ayrılık giderilir ve ilerleme sağlanır. Özgürleşme, geçmişin bağımlılık ve tesirlerinden arınmakla; ilerleme de henüz fark edilemeyen yüksek ihtimallerin, hayal edilen sınırlı gelecek projeksiyonlarının ötesinde aktifleşmesiyle açığa çıkar. Bunun için değişmesi gereken durumu idrak ederek, bakış açısını pozitife çevirmek, olabilecek her ihtimali kucaklayabilecek iradeyi cesurca göstermek yeterlidir. Arzu edilen değişimin hayal edildiğinde değil, içinde bulunulan anda harekete geçildiğinde sağlanabileceğini unutmamak gerekir.

Burak Cömertler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANDA MI KALMALIYIM?

 "Anda kalmalıyım" diyerek ana gelinmeye çalışılması, yaşam döngülerine farkındalıkla odaklanılmadığı sürece, geçici bir rahatlama...