12 Eylül 2024 Perşembe

SONSUZ VE BÜTÜN

Bilinciniz size değil bütüne aittir. Tek, sonsuz ve yaratıcı olan kaynaktan akan enerjinin potansiyel verdiği yaratılış da sonsuz ve bütündür. Yaratılış ile birlikte tezahür eden her varoluşsal birim Sonsuz Yaratan'ın enerjisinden meydana gelir ve bu tek kaynaktan ötürü evrende fonksiyon gören tüm varlıklar, ayrık görüntülerine rağmen bu bilinci birlikte oluştururlar. Seperasyon illüzyondur. İllüzyonun neden olduğu ayrılıkların giderilmesi ise sevginin keşfedilmesini sağlar. Özgür irade sahibi her varlık, keşif süreçleri boyunca elde ettiği deneyim ve gözlem verilerini kanal olarak Sonsuz Yaratan'a aktarır ve bu bilincin genişlemesine birlikte katkıda bulunurlar. Zaten kazanılan birlik anlayışları da, varlıkların aynı kaynaktan tezahür ettiğinin, bir ayrım olmadığının ve bu varlıkların aynı bilinci, limitli benlik algısının ötesinde birlikte oluşturduğunun idrak edilmesiyle genişlemeye başlar.

Geçmişin bilgisi ve geleceğin ihtimali varoluşsal bilincin temelini meydana getirir. Anın potansiyel verdiği tüm işlem ve yaratım süreçleri, temelinde bir illüzyon olan bu zaman aralığında gerçekleşir. Evren ile olan bağların yaşamlar boyunca incelenmesi, madde illüzyonu dahilinde gelecek ihtimallerin gerçekleşmesine ve yaratılmış varlıklarca elde edilen geçmiş bilincin adım adım genişlemesine neden olur. Sonsuz Yaratan'ın kendisini tanımasında rol oynayan varlıkları, bu yolla O'na hizmet ederler. Bilinci yükselen varlıklar, kendilerinin evrenden ve Yaratan'dan ayrı olmadıklarını idrak ederek, zamanla yaratılışı tek büyük bir varlık gibi görme eğilimi kazanırlar.

Burak Cömertler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANDA MI KALMALIYIM?

 "Anda kalmalıyım" diyerek ana gelinmeye çalışılması, yaşam döngülerine farkındalıkla odaklanılmadığı sürece, geçici bir rahatlama...