10 Eylül 2024 Salı

UYANIŞ VE ÖZGÜRLÜK

 Uyanış, deneyimler ve açığa çıkan tesirlerinden bilinçli bir farkındalıkla geliştirilen kopabilme yetisidir. Süreç, kök çakradan giren evrensel enerjinin kırmızı, turuncu ve sarı ışın enerji alanlarında, içsel enerjilerle kesişerek meydana getirdiği deneyimlerin ve sonuçlarının özümsenmesinin ardından, yukarı yönelerek üst enerji merkezlerine doğru atılım yapabilmesi ile gelişir. Bu atılım, varlığın hasata uygunluk derecesini de belirler. Deneyimlerin idraki, kabulü ve bunlardan ötürü geliştirilen yapıcı tepkiler, varlığın kendisini ve yansıması olan diğer benlikleri bağışlamasına, bunlardan özgürleşmesine ve yukarı yönlü yapacağı sıçramanın hızlanmasına yol açar. Bu aşamada maddenin varlık üzerindeki hakimiyeti giderek azalır ve korkulardan özgürleşilir. Zamanla, alt enerji alanlarında geçirilen kaba deneyim süreçleri, yerini üst enerji merkezleri düzeyinde daha incelikli sevgi, idrak ve bilgelik deneyimlerine bırakmaya başlar.

Kurban bilinci, suçluluk hisleri, korku kalıpları ve kimlik arayışıyla tekrar eden kısır yaşam döngülerinin üzerine sorgulayan yaklaşımlarla çıkılmaya başlanınca, geliştirilen anlayışlar bir noktadan itibaren doyuma ulaşmaya başlar. Geçmiş benliklerin bağışlanması ve deneyimlenenlerin benimsenmesiyle geriye bakış azalır. Bu bağışlama hali zamanın tesirlerinden farkındalıkla özgürleşebilmeyi sağlar.

Bu noktadan sonra titreşimi yükselerek kutbiyeti artan varlık, deneyimlerini sevgi ve birlik açısından değerlendirerek özgürce iletişim kuracağı hallerde kendisini bulmayı arzular. Birlik bilincinin getirdiği sorumluluk hissi varlığı başkalarına hizmet edebilmenin yollarını aramaya iter. İrade gösterip, çivit rengi enerji alanında enerjisini yoğunlaştırması, sonsuz zekaya bağlanarak hizmet edeceği konularda uzmanlaşabilmesini sağlar.

İlk üç çakra düzeyinde yeterli oranda kazanılamayan anlayışlar ve düşünce sapmalarının sebep olduğu tıkanıklıklar, yukarı enerji alanlarında aranılan deneyimleri kısıtlar. Buna rağmen yukarı enerji alanlarında deneyim aranması varlığın içsel düzenini bozabilir. Tıkanıklıkları gidermek için varlığın önce kendisine bütün halde odaklanması ve sevmesi gerekir. Bu odaklanma halinde zihin ve bedene dair tüm katı parçalar, bağımlılıklar, ön yargılar, şartlanmalar incelenerek bunların sebep olduğu sapmalardan arınılabilir. Uyanış sürecinde planlanan katalizörlerle bu arınma süreci hızlandırılır.

İçsel titreşimlerle kozmik evrensel enerjinin kesişme alanının ne kadar yukarıda olduğu varlığın gelişmişliğiyle doğru orantılıdır. Özgür irade sahibi olan varlığın maddenin tesirlerinden arınıp kademe kademe bu keşif ve farkındalık yolculuğunda ilerlemesi ve sorumluluğunu hissedebilmesi, kendi özgürlüğünü yine kendi eliyle adım adım kazanmasını sağlar.

Burak Cömertler


Kaynak: Ra bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANDA MI KALMALIYIM?

 "Anda kalmalıyım" diyerek ana gelinmeye çalışılması, yaşam döngülerine farkındalıkla odaklanılmadığı sürece, geçici bir rahatlama...